”The Opal”

Dorte Mandrup Architects recently won the competition to design an extension to the existing headquarters of The Danish Society of Engineers, IDA, at Kalvebod Brygge 31 accommodating conference hall and restaurant. The building appears as a floating volume above the ground, with a visionary light design concept developed by Dorte Mandrup Architects and the engineers from Søren Jensen consulting. There will be a play of colours when the water is reflected in its skin and through projected lights in the façade, referring to the oval gemstone that reflects all colours of the spectrum. “The proposal offers a unique architectural approach for creating a visionary and distinctive new landmark for IDA’s headquarters. The building will become a focal point for illustrating the symbiosis between the art of engineering and architecture. Both IDA and Copenhagen will benefit greatly from the beautiful new addition”, quote from the jury report. Images courtesy Dorthe Mandrup Architects.

 

bilde1bilde2SNIT_AA