Salt & Sill

Ute i Skjærgården noen mil nord for Gøteborg ligger de to små øyene Klädesholmen og Koholmen, som begge er forbundet med broer til fastlandet. Det lille samfunnet ble i sin tid etablert av sildefiskere, men er nå først og fremst et sommerparadis i Bohusläns ytre skjærgård. Salt & Sill var opprinnelig kun et spisested her, berømt for sin beliggenhet på bryggekanten med sin gode sjømat. I 2008 ble stedet utvidet med et moderne tilbud til overnattingsgjester. Det flytende hotellet, som er tegnet av Mats & Arne Arkitektbyrå, ligger på pontonger og er fortøyd til bryggen rett utenfor restauranten. Det svartbeisede anlegget består av 23 rom fordelt på to etasjer med utvendige trapper og felles takterraser. Innredningen er nordisk, moderne og enkel, med badetrapp rett utenfor.  Havutsikt, bølgeskvulp, velsmakende mat i tillegg til spennende arkitektur ute i skjærgården er en flott kombinasjon.

Out in the archipelago just north of Gothenburg you will find the small community Klädesholmen and Koholmen, originally established by herring fishermen. Today it is primarily a summer paradise in Bohusläns outer archipelago. Salt & Sill is a well known restaurant located on the quayside and serves excellent seafood. In 2008 they expanded and opened a floating hotel designed by the Swedish architects Mats & Arne, situated on pontoons and moored to the pier just outside the restaurant. The facility consists of 23 rooms, outdoor space and sundecks, with a Scandinavian modern and maritime interior. Great ocean view, tasty food as well as interesting architecture in the archipelago is a great combo.

_DSC0055

_DSC0053_DSC0106_DSC0067_DSC0065_DSC0069_DSC0087_DSC0072_DSC0102