Lund Hagem Architects

The intention for the magazine Architectural Review´s BnB award this year was to seek out the most inventive examples of holiday and guest accommodation constructed the last five years, from large hotels to small-scale cabins, summerhouses and caravans. The award winning small cabin called Knapphullet (means buttonhole) by Norwegian studio Lund Hagem is situated in a natural rock formation at the south coast and replaces two previously existing structures. The 30 sqm annex to an existing summer house is accessible from a narrow path cutting through a vegetated area from the main house. A unique precast roof extends from the side of the rock and meets a staircase leading to the rooftop deck. On each side of the structure exterior fronts of glass give an open view across the landscape. The cabin leaves a stunning minimum footprint in the nature and contains a small living area, a suspended bed and a bathroom overlooking the sea.

 

Knapphullet, Vesterøya, Lund Hagem Arkitekter

Photo copyright: Kim Müller

bilde7Photo copyright: Ivar Kvaal

bilde8Photo copyright: Ivar Kvaal

Knapphullet, Vesterøya, Lund Hagem Arkitekter

Photo copyright: Kim Müller

bilde3Photo copyright: Ivar Kvaal

bilde2Photo copyright: Ivar Kvaal